II Simpòsium Nacional de la Rumba Catalana
 

Diumenge 26 de Novembre de 2017
Organitza: Foment de la Rumba Catalana FORCAT

Lloc: CAT Centre Artesà Tradicionàrius

Travessia Sant Antoni, 6 – 8, Barcelona 08012 Gràcia

(M) Fontana

El 4 desembre 2008 es va celebrar el 1er Simpòsium de Rumba Catalana afavorit pel Rumba Club, durant el qual va derivar la creació d'una plataforma de la qual va partir l'associació no lucrativa FORCAT Foment de la Rumba Catalana, la qual amb el temps ha vinculat a tots els actius del gènere. Passats 10 anys, FORCAT ha decidit replantejar el futur i fer balanç.

 

Diumenge 26 al CAT de Gràcia (gratuït) a partir de les 12 del matí es durà a terme la trobada i els debats. A la tarda es presentarà i explicarà els seus objectius la Candidatura de la Rumba Catalana a la UNESCO. L'acte es tancarà amb una juerga rumbera conduïda per Los Manolos celebrant els 25 anys de la cita olímpica


Activitats

12:00 a 14:00h. Apertura del simpòsium. Debat obert
Present i futur de la Rumba Catalana

amb Peret Reyes Mestre (rumbero), Marc Serrats (Dijous Paella), Xavi Ciurans (Gertrudis), Joan Garriga (La Troba Kung-fú), Txarly Brown (Achilifunk), Guillem Duarte (Tupica)
moderat per Jordi Martí Periodista i responsable de Sons de la Mediterrània


16:00 a 19:00h. Presentació & Taula de debat
Candidatura de la Rumba Catalana a la UNESCO

amb Ferran Tarradellas periodista i Director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Jaume Ayats musicòleg i Director del Museu de la Música de Barcelona (TBC), Josep Fornés, antropòleg fundador del Centre Tradicionàrius i Director del Museu Etnològic de Barcelona, Hervé Parent, gestor cultural i coportaveu de la candidatura de la rumba catalana a la UNESCO, David Coll, director de l’Escola de Música Moderna de Girona i coportaveu de la candidatura de la rumba cat. a la UNESCO, Lluís Garcia Petit, Director General de l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial
moderat per Martí Marfà Antropoleg i soci fundador de Forcat.


19:00 a 21:00h. Acte de Cloenda
Juerga Rumbera amb Los Manolos i amics

CONMEMORANT ELS 25 ANYS DE LA FITA OLÍMPICA BARCELONA 1992

Aliances.jpg
Prensa.jpg
Edicions.jpg
tallers.jpg
Gràfic.jpg

Diada de la Rumba és una inciativa de Foment de la Rumba Catalana (FORCAT)

 

Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) és l'entitat social de referència de la rumba catalana, una música popular gestada en el si de les comunitats gitanocatalanes, i donada a conèixer internacionalment per Peret i altres a partir dels anys 60. Des de 2009, FORCAT aplega artistes, professionals, estudiosos, aficionats i d’altres agents vinculats a aquest univers sociomusical. Junts treballem per la divulgació i transmissió de la rumba catalana, per la seva dignificació social i reconeixement institucional, i per la dinamització de l’escena.
Suma’t a la família rumbera!

Travessia de Sant Antoni, 6-8, 08012 Barcelona
www.forcat.org | diada@forcat.org | info@forcat.org