BARCELONA 2016

 

DIUMENGE 4 DE DESEMBRE

 

10:00h Obertura de portes

 

· Exposició Grans Noms de la Rumba Catalana

· Fira rumbera

 

11:00 - 12:30h Taller de palmas *

 

11:00 - 12:30h Presentació disc “El Noi: La bomba gitana”

amb David El Indio i J.M. Gómez Gufi

 

12:30 - 14:00h Taller de guitarra ventilador *

 

12:30 - 14:00h Taller de ball *

 

 

17:00 – 22:00h Jam rumbera amb Peret Reyes, Morostio, La República Rumbera, Rumba Tarumba, Rumba Que Derrumba, Bananna Beach, Tupica, Sandunguera, Alma de Boquerón, Son de la Rambla, Set de Rumba

 

 

* Totes les activitats són gratuïtes. Els tallers tenen places limitades i cal inscripció prèvia a INSCRIPCIÓ TALLERS

 

 

 

Exposició Grans Noms de la Rumba Catalana

 

Personatges clau de la nostra música gitana. L’exposició ressenya la trajectòria dels personatges més rellevants de la rumba catalana. Un recorregut per la història d’aquesta música popular a través d’alguns dels noms que li han donat projecció pública, i que han contribuït a donar-li forma, des de Peret a Gipsy Kings, passant pel Gato Pérez o Chacho. L’exposició s’acompanya d’il·lustracions, portades de discs i d’una selecció musical que es pot escoltar in situ mitjançant qualsevol dispositiu mòbil.

Selecció musical: http://goo.gl/uHJ9Ht

Exposició virtual: http://goo.gl/myliH4

 

 

 

Presentació disc

“El Noi: La bomba gitana” amb David El Indio i J.M. Gomez Gufi

 

 

L'àlbum "La bomba gitana" reuneix tots els enregistraments d'El Noy (Joan Castelló Jiménez), des del seu primer single 'El loco' (1967). Conté 'La bomba Gitana' (1969), 'Don Rilet' (1970), 'Menea mambo' (1973) i 'Viva Polúa' (1974), unes cançons que s'han convertit en llegenda per als col·leccionistes i aficionats a la rumba . Inclou el seu últim enregistrament d'estudi, el tema inèdit "Aleluya", una versió de la original d'en Chango arreglada pel seu fill Joan Castelló. El projecte ha estat dirigit per David el Indio amb la col·laboració de José Manuel Gómez 'Gufi', el mateix equip que va elaborar el disc 'Gipsy Rhumba' (Soul Jazz Records, 2014) que va obtenir una estupenda acollida al mercat internacional.

 

 

 

Fàbrica Fabra i Coats

C/ de Sant Adrià, 20, 08030 Barcelona

https://goo.gl/JgizXp

Metro L1 Sant Andreu

Telf. 932 56 61 50

Aliances.jpg
Prensa.jpg
Edicions.jpg
tallers.jpg
Gràfic.jpg

Diada de la Rumba és una inciativa de Foment de la Rumba Catalana (FORCAT)

 

Foment de la Rumba Catalana (FORCAT) és l'entitat social de referència de la rumba catalana, una música popular gestada en el si de les comunitats gitanocatalanes, i donada a conèixer internacionalment per Peret i altres a partir dels anys 60. Des de 2009, FORCAT aplega artistes, professionals, estudiosos, aficionats i d’altres agents vinculats a aquest univers sociomusical. Junts treballem per la divulgació i transmissió de la rumba catalana, per la seva dignificació social i reconeixement institucional, i per la dinamització de l’escena.
Suma’t a la família rumbera!

Travessia de Sant Antoni, 6-8, 08012 Barcelona
www.forcat.org | diada@forcat.org | info@forcat.org